Тенденции в косите 2016

Публикувано от на в Фризьорство
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 3167
  • Докладвай за нередност

Палитра от цветове, форми и дължини – навлизане на ярки и наситени тонове, завръщане към класически форми и избор на естествените и ефирни нюанси и фризури. Така можем да обобщим идващите тенденции във фризьорството. През годината се очертава разнообразие в техниките и модата във фризурите, сбогуваме се с познатото ни властване само на определени стилове и ще се радваме на разнообразни вариации.

Наред с естествените нюанси, на мода са и по-атрактивни цветове. Все по-популярното омбре ще запази актуалността си.

За мъжките прически челното място заема „фейт“. Прическата представлява силно обръсната в основата коса с постепенно повишаваща се дължина към към горната част. Стилът се комбинира с оформена брада.

b2ap3_thumbnail_man.jpg

Въпреки няколкото новости, може да се обобщи, че тенденциите през тази година са плавно продължение на тези от 2015 г.

Ето ги и тях:

 

Омбре

Неговата слава беше в пика си през изминалата година, но и през 2016 запазва позициите си. Омбрето промени играта, то позволи да върнете естественият си цвят на косата след боядисване, като сте на айсберга на модните тенденции. През тази година се забелязват различни разцветки на омбрето, виждаме го във все по-фантастични цветове. Очаква се това лято особено модерен да е балеажът.

b2ap3_thumbnail_blog_detail_1_v58.jpg

Mermaid Hair

Mermaid
Hair или на български казано „коса тип морска сирена“. Тази непокорна вълниста руса коса заема спокойно мястото си в тенденциите през тази година. Тя ще се хареса изключително много на дамите с дълги коси, тъй като прическата е лесна за поддръжка. Може просто да изсушите косата си и да оставите свободно да падат вълнистите ѝ кичури. Прическата изглежда чудесно, ако се съчетае с кичури в атрактивен цвят, като сини или лилави.
b2ap3_thumbnail_mermered2.jpg

Къси коси

Късите женски прическа ще са много актуални това лято, тъй като те са били предпочитани в ревютата си Gucci и Versace. 

b2ap3_thumbnail_20160405-094327.jpg

Леки розови оттенъци

Миналата година бяха модерни прически с цветове, вариращи от пепеливо сребристо до матово сиво. Но тази година леките розови отенъци са предпочитани. С тях в косите няма как да не се отличите в тълпата. Тенденцията се забеляза на модните подиуми.

b2ap3_thumbnail_pink.jpg

 

Плитки

През 2015 плитките възкръснаха от пепелта и ето, че тази година дори Vogue признаха, че са изключително подходящи за пролет/лято 2016.
b2ap3_thumbnail_plitki.jpg

Пастелни цветове

Доста пастелни тонове вече се използват за добавяне на малки акценти в косите, като придават интересни нюанси. За да запазите добрия вкус и красивия стил, използвайте меки пастелни цветове и то само като лек акцент.
b2ap3_thumbnail_pastel1.jpg

Дъга 

Много хора на изкуството, които не се притесняват да покажат емоциите си чрез начина по-който изглеждат, се насочват именно към тази тенденция. В косите се съчетават уместно в повечето случай повече от 4 цвята, като създават еуфория от нюанси в косите.

b2ap3_thumbnail_rainbow-hair.jpg

 

Като извод от тенденциите, тази година и особено през лятото, всички ще се отдадем на почивка и ще използваме лесните методи за оформяне на косата. След горещото лято, дори и в студените месеци, от косите ни ще блестят слънчевите лъчи, запазили летните емоции.

Последно редактирано на

Коментари

Маникюр