Как да подготвим правилно кожата на тялото и лицето за пролетта

Публикувано от на в Други
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 1126
  • Докладвай за нередност

Дните стават по-дълги, а температурите започват да се повишават. Това означава край на пуловерите и ботушите. На тяхно място идват така мечтаните сандали, рокли и къси панталони.  

И докато се радваме като малки деца на пролетта,  трябва да обърнем сериозно внимание на кожата си, която е суха и груба на места – най-често около петите, колената и лактите. 

За съжаление няма нищо по-лошо от кожа, изкарала дълга и студена зима. Ниската влажност, в съчетание с горещия въздух в затворените помещения, влияят негативно. 

Ето и няколко съвета как да съживите и придадете сияен вид на кожата си: 

Най-добрият начин да хидратирате кожата

b2ap3_thumbnail_1_20170221-130054_1.jpg

Един от най-добрите овлажнители, които можете да използвате, особено върху загрубяла кожа – е вазелинът. Старият метод, при който намазвате обилно краката си с вазелин и след това обувате памучни чорапи, наистина може да промени състоянието на кожата ви само за една нощ. Можете да направите и същото с ръцете си, като съответно сложите ръкавици. 

Подгответе се за епилация 

b2ap3_thumbnail_2_20170221-130056_1.jpg

Ако през зимата сте отделяли по-малко време да обезкосмявате тялото си, то сега е време нещата да се променят. Преди да отидете на кола маска или да използвате други средства за премахване на нежелание косъмчета, е добре да ексфолирате добре кожата си. По този начин ще отстраните мъртвите клетки, кожата ще се отпусне и епилацията ще бъде по-ефикасна и безболезнена. Ексфолирането на кожата трябва да се направи поне 24 часа преди процедурата.

Мека кожа на лицето

b2ap3_thumbnail_3.jpg

Ексфолирането на кожата на лицето е също толкова важно, колкото и това на тялото. Основната разлика е, че трябва да се използват по-меки продукти, които не съдържат толкова твърди частици. Това би довело до леки, но крайно неприятни малки разкъсвания на кожата, и така можете да увредите цялостното й състояние. Дерматолозите препоръчват да изберете продукти, които съдържат алфа-хидрокси или бета-хидрокси киселина (може и двете). Така по безопасен начин ще премахнете мъртвите клетки от лицето си. 

Очаровайте околните с красива, гладка и мека кожа. 

Последно редактирано на
0

Коментари

Маникюр