Преди и след масаж, няколко съвета към киентите

Публикувано от на в Масажи и SPA
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 988
  • Докладвай за нередност

Масажните процедури са изключително полезни за здравето ни. Благодарение на тях тялото се отпуска, намаля се болката, облекчават се стресът и тревожността, отпускат се мускулите и се подобрява здравословното състояние. Масажът се извършва с разтриване на различните части на тялото, третирайки се мускули, сухожилия и ставни връзки.

Ето и няколко прости неща, които може да направите преди и след края на масажа, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Преди масаж:

Вземете си душ. Така ще се почувствате по-добре и освежени.

Хапнете. Масажът стимулира храносмилателните процеси на тялото и след него може да се почувствате много гладни. Също така, масажът може да понижи нивото на кръвната ви захар. Добре е да си хапнете лека закуска около час преди процедурата. Преди масаж избягвайте алкохола.

 

По време на масажа:

Общувайте. Хубаво е да говорите с вашия масажист за самия масаж, какво ви боли или коя част на тялото се е схванала. Дори, ако имате конкретна травма, за да знае той на какво да наблегне.

Личен комфорт. Съблечете се толкова, колкото се чувствате добре. Имайте предвид, че за цялостния масаж няма как някои части на тялото да не се виждат повече, като например бедрата.

Ако музиката или осветлението ви пречат, си кажете. Много масажисти обичат да си говорят с клиентите и ако сте такъв човек, който предпочита тишината може да кажете още преди самия масаж, че искате да релаксирате.

Може да ви се доспи по време на масажа, което е нормално, но избягвайте да задрямвате или направо да заспите. Това може да намали някои от терапевтичните ползи от процедурата.

 

След масажа:

Отделете малко време да се съсредоточите. Ако станете прекалено бързо от масажното легло може да се почустване замаяни. Седнете на края на кушетката и се отпуснете.

Пийте вода и хапнете нещо малко. Детоксикиращият ефект на масажа може да ви остави малко дехидратирани. Пийте вода, тя също помага за облекчаване на болки, причинени от млечна киселина, натрупана в мускулите (естествен ефект на масажа). Може да хапнете нещо малко, за да не се вдигне бързо кръвната ви захар.

Общувайте отново: Масажистът ще ви попита как се чувствате. Бъдете честни – кажете какво ви е харесало и какво не. Насрочването на нова дата за масаж е добра идея, защото ползите от него се усещат с течение на времето.

Какво да избягвате: Избягвайте алкохол или кофеин след масажа. Препоръчително е в деня на масажа и след него да не правите енергични упражнения.

Какво може да правите: Просто се приберете у дома и се отпуснете. Продължете да си релаксирате. Гарантирано е, че след масаж сънят е по-добър.

Последно редактирано на

Коментари

Маникюр