Как да запазим красотата на лицето по-дълго?

Публикувано от на в Други
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 883
  • Докладвай за нередност

Едва ли има дама, която да не иска да има привлекателен външен вид. За да го постигнем, обаче, се налага да положим известни грижи - да се посещава фризьор, козметик, маникюрист.

Необходимостта козметик да се погрижи за кожата на лицето ни е целогодишна. Лятото силното слънце, морската вода и химикалите в басейна ѝ вредят, зимата – студа и вятъра. В комбинация с нездравословния ни начин на живот и генетичната обремененост, лицето ни по-бързо започва да старее. Появяват се бръчки, петна, капиляри, кожата губи своя блясък, повяхва и т.н. Грижата, която трябва да полагаме вкъщи, е задължителна. Почистването на лицето вечер, тонизирането му, подхранването с нощен крем, а денем слагането на хидратиращ със слънцезащитен фактор не е загуба на време.

b2ap3_thumbnail_tiem-chat-lam-day-webtretho-1.jpg

Ако искаме да запазим красивия си вид за по-дълго време или да скрием някои дребни недостатъци трябва да посещаваме и козметичния салон. Само една опитна козметичка ще може да ни назначи правилна терапия, съобразена с нашия тип кожа и моментното ѝ състояние. Въпреки грижите, които полагаме в дома си, лицето ни се нуждае от дълбоко почистване и подхранване, което само на козметичния стол може да се извърши.

Ако типът кожа позволява може да се направи процедура с пароозонатор. Парата ще помогне на порите да се отворят и мръсотията да излезе навън. Ако използването на пароозонатор е противопоказно, лицето може да се почисти чрез четков пилинг. Той ще почисти кожата в дълбочина, ще изглади релефа и ще изсветли тена. И двете процедурата може да се извършат самостоятелно или в комбинация с други.

Когато козметичката ни почисти лицето, може да възстанови водния баланс на кожата, като я хидратира с помощта на йонофореза и различни подходящи продукти. Освен хидратирането, тя може да се подхрани с активни съставки или да се вкарат в нея различни субстанции – колаген, еластин и др.

На лицето може да се направи приятен масаж, маска или да се успокои с дарсонвал. Процедурата с този уред има антибактериално действие, засилва метаболизма и циркулацията на кръвта.

Разнообразието от процедури и продукти в козметичния салон е голямо. Ролята на всички тях е да ни помогнат в мисията да имаме по-дълго красиво лице.

За професионални козметични процедури и грижа за лицето може да се доверите на Студио за красота Женско царство.

b2ap3_thumbnail_face-whisperer-sublime-beauty.jpg

Последно редактирано на
0
Тагове: красота

Коментари

Маникюр