Малко руж за по-красиво лице

Публикувано от на в Грим
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 1005
  • Докладвай за нередност

Ако искаме лицето ни да изглежда по-младо, свежо и красиво, не трябва да пропускаме ружа, нито при дневния, нито при вечерния грим. Важно е той да е правилно подбран, подходящ за вашия тип кожа и лице.

За нормалната и по-мазната кожа е подходящ компактният руж или руж пудрата, а за суха кожа – крем ружът.

При избора на цвят се ръководим от нюанса на кожата или от този на фон дьо тена. Когато кожата е с жълтеникав цвят може да се насочим към топли червени тонове (оранжево, кайсия, корал). На хладно изглеждащата светла кожа, стоят добре розови тонове, прозрачно кафяво. Наситен червен руж се препоръчва за по-мургава и загоряла кожа. Не е задължително ружът и червилото да бъдат в един цвят, но трябва да са подбрани от една гама – топла или студена. В никакъв случай цветът не трябва да бъде крещящ, а трябва да бъде в естествени меки тонове. Не трябва да се забелязва къде започна и къде свършва, а да прелива плавно с цвета на лицето.

b2ap3_thumbnail_838228551.jpg

Ако използваме други продукти за сияен тен, не е необходимо ружът ни да бъде прекалено блестящ. За по-мазна кожа или склонна към по-бързо омазняване е хубаво да се използва руж с матиращ ефект.

За да го нанесем правилно ни трябва гъбичка или четка. Кремообразният руж се нанася посредством специална гъбичка. А ружът, който е под формата на пудра – с дебела четка.

Когато лицето е кръгло (широко), ружът се нанася по-вертикално от слепоочията надолу и в същото време го издължаваме в страни от тях до челото.

При продълговато лице ружът се нанася хоризонтално от слепоочията, по дължина на бузите, но не прекалено ниско.

Ако лицето ни е триъгълно, ружът се поставя в най-широката част на скулите и леко се разнася към външните ъгли на очите.

На овалното лице се слага направо върху скулите.

b2ap3_thumbnail_f6c7da5d952a36715e87eb654f6995fc.jpg

Когато се научим да го слагаме правилно с помощта на гъбичка или четка, ще можем да прикрием и някои недостатъци на лицето – остра брадичка, заострен, гърбав или широк нос.

Последно редактирано на
0
Тагове: грим красота

Коментари

Маникюр