Професионалните термини във фризьорството

Публикувано от на в Фризьорство
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 1869
  • Докладвай за нередност

За да получите прическата, която желаете, трябва да говорите на един език с фризьора си. Също в постигането на мечтания стайлинг има няколко лесни стъпки. Първата е да намерите фризьор, чиято работа харесвате и да изградите лоялни взаимоотношения. Втората е да му покажете снимка на прическата, която желаете и да обясните точно какво искате. И накрая трябва да помолите фризьора за честното му мнение дали този стайлинг ще е подходяща за вашия тип коса и форма на лицето.

А за да можете да говорите с фризьора си на един език, представяме основните термини от света на коафьорството.

Омбре

През последните години този стайлинг стана много популярен и един от най-предпочитаните. Той се изразява в промяна цвета от корените към краищата. В основата на косата той е по-тъмен и постепенно изсветлява към върховете. Най-често се използват нюанси от една гама, за да се запази хармонията в цвета. Както всеки друг стайлинг, и тук може да изберете дали омбрето да е деликатно или по-дръзко. 

b2ap3_thumbnail_obre.jpg

Балеаж

Това е вид изсветляване. Основното е, че цветът се нанася с бързи свободни движения директно върху отделни участъци. Целта е да се постигнат различни нива на изсветляване и тонове. Косата изглежда естествена и плътна. Балеажът също е сред най-предпочитаните стайлинги.

b2ap3_thumbnail_baleaj.jpg

Цялостни кичури

Вид изсветляване, при който се обработват кичури по цялата коса. Използва се обезцветяващ продукт, като той може да се нанася на по-тънки или дебели кичури в различните части на косата, в зависимост от желания ефект. Изсветляването може да е в различни нюанси от русата гама.

b2ap3_thumbnail_0.jpg

Частични кичури

За разлика от цялостните кичури, при частичните изсветляващият продукт се нанася само на отделни участъци от косата. Така се придава по-голяма релефност и изразеност на стайлинга. И тук могат да се използват различни тонове от русата гама.

b2ap3_thumbnail_20160720-101051.jpg

Бебешки кичури или слънчеви лъчи

Много нежно и ефирно изсветляване на косата. Използва се изсветляващ продукт, който се нанася на много тънки кичури. В резултат се постига естествено преливащ се цвят на косата в различни тонове.

b2ap3_thumbnail_baby1.jpg

Непрецизно подстригване

Чрез него се придава небрежен и нестандартен стайлинг на прическата. Представлява вид подстригване, като различните участъци от косата се оформят с отделни техники и на различни дължини. В зависимост от предпочитанията на клиента, това подстригване може да е деликатно и леко загатнато или дръзко с изразена асиметрия. 

b2ap3_thumbnail_neprecizno..jpg

Подстригване на черта

Оформяне на косата в една дължина, образувайки права черта. Тази техника може да се използва за цялата коса, само за бретона или отделни участъци.

b2ap3_thumbnail_cherta.jpg

Подстригване на етажи, пластове

Косата се подстригва на етажи, като всеки се оформя по различен начин. Постига се обем и разчупеност на прическата.

b2ap3_thumbnail_layers.jpg

Оформяне на рамка около лицето 

Чрез подстригване на етажи около лицето се създава рамка. Целта е омекотяване или подчертаване чертите на лицето.

b2ap3_thumbnail_ramka1.jpg

Използвайте тези термини следващия път, когато посещавате фризьора си и така ще си осигурите по-добра комуникация. Обяснявайки правилно каква прическа желаете, професионалистът ще знае точно какви са желанията и съответно ще ви придаде мечтания стайлинг.

Последно редактирано на
0
Тагове: красота

Коментари

Маникюр