Съвети от професионалистите - как да запазим прическата си перфектна

Публикувано от на в Фризьорство
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 1116
  • Докладвай за нередност

Добре оформената коса е неизменна част от красивата визия на всяка дама. Често обаче срещаме един проблем – дори и да сме прекарали часове в постигането на идеална прическа, доста трудно можем да я запазим в отличен вид за дълго. Това важи особено, когато сме оформили косата със сешоар. За да запазим фризурата си, трябва да се съобразим на първо място с това какъв тип е косата ни - по-тънка и слаба, плътна, къса, дълга и т.н. Ако често не успявате да запазите прическата си, то ще ви е от полза да прочетете следните съвети за четирите основни проблема:

1. Превръщате ежедневния душ в парна баня

Никоя прическа не би издържала на това изпитание. За да предпазите косата си и да избегнете овлажняването ѝ, използвайте шапка за баня.

2. Косата губи изцяло формата си още първата нощ

Най-доброто решение на този проблем е да връзвате косата си през нощта – на ниска странична опашка или на висок свободен кок. През нощта в областта на тила и скалпа се отделя влага, което няма как да не повлияе на формата на косата. Това как да приберем косата по време на сън зависи от прическата, която искаме да запазим. Ако преди това е била изправяна със сешоар, трябва да я вържем на ниска странична опашка. Но ако сме оформили по-раздвижена фризура, като букли, е нужно косата да се вдигне на висок свободен кок.

b2ap3_thumbnail_cover.jpg

3. Косата губи от обема и блясъка си

Дори и да спазвате всички насоки, за да предпазите косата си от влага, тя все пак ще изгуби от блясъка и обема си. Може да решите този проблем, като използвате сух шампоан в корените и спрей за блясък за дължините. Сухият шампоан ще премахне излишното омазняване и ще придаде обем, а със спрея за блясък ще върнете жизнения вид на дължините. Трябва да знаете, че спреят е финалната част от оформянето на косата и затова преди да пристъпите към него, трябва вече да сте ѝ придали желаната прическа.

4. Обемът е изчезнал, но корените не са омазнени, за да използвате сух шампоан. 

В този случай вместо да посягате към сухия шампоан, по-добре използвайте сух лак за коса и леко топирайте корените. 

Колкото и усилия да полагаме, за да запазим прическата си за по-дълго, след няколко дни косата задължително трябва да се измие и стилизира наново. Все пак редовното миене е един от ключовете за красива и здрава коса. Ако ви е по-трудно сами да оформяте косата, може да се доверите на професионалните услуги на фризьор, като редовно посещавате салон за красота за измиване и стилизиране.

b2ap3_thumbnail_fine-hair-mask.jpg

Последно редактирано на
0

Коментари

Маникюр