Съвети за дневния грим

Публикувано от на в Грим
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 952
  • Докладвай за нередност

Основната тенденция при дневния грим, без значение от сезона или годината, е в неговото... отсъствие. Това не означава да се откажем да слагаме грим, а да не използваме прекалено ярки цветове през деня. Повечето професионални гримьори твърдят, че естествената красота на усмивката, очите и меката кожа е най-красивото украшение за всяка жена.

За да се подчертае нашата красота и да се скрият недостатъците е нужно съвсем малко и нищо по-фрапантно. Все пак не може да сложим ярки наситени цветове и твърде голямо количество грим и така да отидем на работа или на интервю за работа. Този вид грим е добре да го оставим за вечерта.

b2ap3_thumbnail_jena-pudra-grim-lice-krasota--241009-500x334.jpg

Фон дьо тенът служи като основа за грима. Той изглажда, омекотява фините бръчици и изравнява тена. Трябва да бъде в цвят, колкото се може по-близък до естествения. Пудрата фиксира грима и придава копринена нежност на кожата. Може да бъде в по-светли или бежови тонове. Пудрата на прах е по-добрият избор. Тя се нанася с помощта на голяма четка с дръжка или пухче. Спиралата е най-добре да бъде черна или безцветна, за извити или дълги мигли. На дамите със светли очи добре им стои спирала в светлата гама – кафява или сива. Червилото трябва да се приближава до цвета на устните, но може да бъде с един тон по-наситено. За допълнителен блясък върху него слагаме гланц за устни. Ружът не е задължителен. Но ако решите да го ползвате си вземете два тона по-тъмен и задължително си купете четка за него.

Жените с червеникави коси и блондинките нямат големи възможности за разнообразие на дневния макиаж. Добре ще им стоят бежови тонове. А брюнетките по принцип могат да си позволят по-голямо разнообразие. За да стане погледът по-изразителен може да се сложи черна очна линия. И за финал – червило с вишнев цвят.

b2ap3_thumbnail_4.jpg

Последно редактирано на
0
Тагове: грим красота

Коментари

Маникюр