Ползи от масажа по време на бременност

Публикувано от на в Масажи и SPA
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 739
  • Докладвай за нередност

Какви са ползите от масажа по време на бременност и какво масажно легло е необходимо за него?

Масажът е сред най-добрите и предпочитани методи за отпускане, разтоварване от напрежението и тонизиране. Той ни помага да успокоим ума и влияе положително върху цялостното ни физическо състояние. Известно е, че масажът е изключително ефикасен за редуциране на стреса.

Все по-известни стават специализираните масажни техники за бременни. През този изключително важен период жената изпитва освен психически, и физически стрес, а той може да бъде много вреден и да се отрази негативно както върху майката, така и върху бебето.

Масажът по време на бременност има няколко основни положителни действия:

Редуцира стреса

Намалява се изживяния при бременността стрес, влияе положително на психическото състояние. Отпуска се напрежението от проблематичните зони. Твърди се, че ако през бременността жената редовно е ходила на масаж, при самото раждане може по-лесно да овладее родилните болки.

b2ap3_thumbnail_ponfukp1s8vzcr.jpg

Стимулира циркулацията на кръвта

Заради напрежението в мускулите се затруднява притокът на кръв към органите и тъканите. Това води до слабо кръвооросяване, влошава се кръвообращението и се появяват отоци. Чрез масажа по време на бременност ще се подобри циркулацията на кръвта, както и работата на лимфната система.

Помага при болки в областта на седалищния нерв

Много от бременните жени изпитват болки по продължение на седалищния нерв и в горната част на бедрата. Чрез правилна масажна техника това състояние може да се подобри.

Предотвратява крампи и спазми, облекчава болките в ставите

Масажът спомага за предотвратяване на мускулни спазми и крампи. Основна причина за тях са напрегнатите и стегнати мускули в зоната на краката, бедрата, врата и гърба. Също по време на бременност ставите се натоварват допълнително, което води до дискомфорт и болки. Чрез масаж това състояние може да се подобри.

Важно е да се доверявате само на специалисти, които да кфалифицирани да работят с бременни жени. Масажът по време на бременност се различава значително от стандартния и е важно да се извършва от професионалист.

Позицията на тялото е различна

Има два варианта за позиция на тялото. Жената сяда и леко се навежда напред, като по време на процедурата терапевтът движи тялото в нужните посоки. 

Вторият начин е жената да легне. Затова е необходима специална масажна кушетка за бременни. Тя има отвори за корема и за гърдите, което позволява на пациентката да застане по корем и съответно масажистът да третира всички зони от тялото.

Масажното легло за бременни трябва да е внимателно подбрано, за да е комфортно и достатъчно функционално за качествен масаж.

Практична и удобна масажна кушетки за бременни ще намерите в Красота и Стил.

Последно редактирано на
0

Коментари

Маникюр