Да се погрижим за краката си

Публикувано от на в Други
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 784
  • Докладвай за нередност

Краката ни се нуждаят от специални грижи, а често пъти ги пренебрегваме. Зимата по-рядко, но лятото задължително поне два пъти в седмицата трябва да им обърнем нужното внимание. Отворените обувки и сандали, които обуваме през летните месеци, изискват краката ни да са в отлично състояние. Зимата, макар и затворени в ботуши, пак не трябва да ги забравяме.

Топлите вани за крака със соли и етерични масла, премахват неприятната миризма и умората, успокояват, подхранват и овлажняват кожата. След като краката отпочинат и кожата омекне, трябва нежно и внимателно да отстраним грубия ѝ повърхностен слой, с пила или пемза. Ако имаме мазоли, е желателно да потърсим помощта на професионален маникюрист. 

Когато петите ни станат меки и гладки, може да преминем към оформяне на ноктите на краката. Те трябва да са късички и равни. Хубаво би било да ги лакираме в един цвят с този на ръцете, но може и да експериментираме. Ако искаме по-рядко да се занимаваме с това, може да си направим педикюр с гел лак. Маникюристката може да ни направи и красива декорация, която ще запечата с гел и запече с UV лампа, а ние ще можем да се наслаждаваме по-дълго време на хубавите си нокти. Това ще ни спести и време, защото няма да ни се налага всяка седмица да ходим, да сменяме лака.

Вечер преди лягане и след баня, обикновено мажем тялото си с лосион за тяло. Не трябва да забравяме да намажем със специален крем петите и ходилата.

b2ap3_thumbnail_92347442.jpg

Не бива да пропускаме епилацията на краката. В домашни условия може да използваме депилиращи кремове, епилатор, самобръсначка или кола маска. 

В салона може да пробваме други дълготрайни варианти – фотоепилация, електроепилация, лазерна епилация, ултразвукова и др.. За да изберем най-подходящата за нас, е нужно да се консултираме със специалист.

От популярните методи за епилация, най-ефективен е този с кола маска. Косъмчетата се отскубват с корена, а кожата остава мека и гладка. 

Качествена кола маска ще откриете в Красота и Стил.

Последно редактирано на
0
Тагове: красота нокти

Коментари

Маникюр