Кола маска и при мъжете

Публикувано от на в Козметични процедури
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 987
  • Докладвай за нередност

Всеобщото схващане, че гладката и нежна кожа е част единствено от женската красота започва да губи сила. Днес все повече мъже започват да се обезкосмяват и да поддържат гладка кожа.

Най-евтиният и безболезнен начин е бръсненето, но както се знае, той е и най-неефективен. Космите подкарват още на следващия ден, стават по-груби и упорити. За безболезнено обезкосмяване се използват и депилиращи кремове, но и тяхната ефективност е минимална. С тези методи корените остават и растежът на косъма се ускорява.

За щастие има и други по-трайни методи за премахване на нежеланото окосмяване. С пинсети, епилатор, кола маска. Всичките могат да се използват в домашни условия, но понеже при мъжете космите са повече и по-дебели отколкото при жените, много малко от тях използват епилатор, тъй като е много болезнено. От финансова гледна точка е по-изгодно да се прави кола маска в домашни условия, но не всички могат да се справят сами. За това най-удачния, макар и по-скъп вариант си остава професионалната процедура в козметичен салон.

В козметичния салон мъжете най-често си обезкосмяват гърди, корем, гръб, подмишници. А някои като плувците и колоездачите обезкосмяват цялото си тяло. С шпатула козметичката нанася кола маската върху окосмения участък, залепва платнена или хартиена лента и след рязко дръпване премахва космите заедно с техните корени. По този начин кожата остава гладка поне 20 дни.

Предимствата на професионалната кола маска пред тази в домашни условия са по-бързото и безболезнено премахване на нежеланото окосмяване. А ползата на кола маската пред другите, макар и доста евтини методи, като бръснене, ползване на крем депилатоар и т.н. са, че нежеланото окосмяване не се появява до ден - два. С кола маската се премахват и мъртвите клетки от епидермиса, а кожата остава еластична и гладка за около месец.

Качествена кола маска, както за професионална, така и за домашна употреба ще намерите в Красота и Стил.

Последно редактирано на
0
Тагове: епилация

Коментари

Маникюр