Любопитно за масажа

Публикувано от на в Масажи и SPA
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 787
  • Докладвай за нередност

Масажът винаги е бил смятан за един от най-добрите начини за релакс и почивка на тялото. Появил се още през античността, забравен сред строгите морални ценности на средновековието, днес той е на почит. Използва се като средство за тонизиране, освобождаване от стреса и дори лечение на човешкото тяло.

Един път бил на масажната кушетка човек неминуемо ще повтори и потрети. По света са известни много видове масаж. Основната причина за това изобилие са многобройните общества и техните култури, мястото, на което живеят и неговите особености. Някои от масажните практики са доста добре познати вече у нас, а други си остават далечни и много екзотични.

Турският масаж например е неизменно свързан с турската баня и човек може да изкара доста повече време от колкото в сауната. Първо се прави пилинг с твърда изтривалка и насапунисани ръце. Това спомага за пълното отпускане на мускулатурата, а чак след това се прави самият масаж. Той влияе благотворно на кожата и на цялостното състояние на организма.

b2ap3_thumbnail_stones_candles_aromatherapy_spa_water_bamboo_massage_67321_2560x1440.jpg

При филипинския масаж се използват камъни. Тялото се загрява, гръбнакът и мускулите се масажират с камъни. Те могат да бъдат полускъпоценни или да бъдат под формата на топчета, направени от дърво. Смята се, че този масаж облекчава дори хроничните болки в гърба. За укрепване на организма, камъните се сменят постоянно, редуват се топли със студени.

Тайският масаж се е изучавал в будистките манастири. За него е характерно, че се отделя по-голямо внимание на енергийното тяло на човека, а не на физическото. Масажистът въздейства върху енергийните канали чрез пръсти, длани, лакти и стъпала. Загрявайки мускулите позволява на енергията да тече свободно. Вярва се, че този масаж е една от тайните за красотата на жените в Далечния Изток. Основният резултат от него е на емоционално ниво – премахване на потиснатост, успокояване, подсилване желанието на живот и др..

В която и точка на света да отидем, ще срещнем различни видове и методи за тонизиране на тялото и духа. Някои от тях може да ни се видят странни. Щом веднъж легнем на масажното легло и се оставим да бъдем професионално масажирани, със сигурност ще го направим пак.

Професионално масажно оборудване на изгодни цени ще намерите в Красота и Стил.

Последно редактирано на
0

Коментари

Маникюр