Козметичен салон – с какво да го оборудваме? Част III

Публикувано от на в Други
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 649
  • Докладвай за нередност

В първа и втора част от темата „Козметичен салон – с какво да го оборудваме?“ ви разказахме за някои от основните уреди, които трябва да присъстват във всяко студио. Продължаваме темата с още няколко допълнения към необходимото оборудване, така че в салона си да можете да предлагате всички от най-търсените процедури.

Козметично легло – това е може би един от най-значимите елементи в обзавеждането на салона. На пазара има редица модели, които предлагат различен дизайн и функционалност. На първо място изберете козметично легло, което ще е удобно едновременно за клиента и за работата на козметика. Важно е то да е стабилно и да има възможност за повдигане на горната част. 

Работна табуретка – дейността на козметика би била значително по-трудна, ако той не разполага с работна табуретка, на която да седне, докато извършва много от процедурите. Най-добре изберете модел с регулируема височина, а при възможност и с облегалка.

Кола маска – кола маската е най-разпространеният и древен начин за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Премахва космите с корените и кожата остава гладка в продължение на 3-4 седмици. Може да си купите професионален пакет за епилация, който е идеален за салоните с повече работа. Той включва практичен нагревател за кутии, голяма кутия с кола маска, лента на ролка, козметично олио за почистване след кола маската и дървени шпатули за нанасяне. А може да си купите кола маска под формата на ролон със специален нагревател за нея. Тя е удобна за работа и се предлага в няколко вида, съобразени с чувствителността на кожата и обогатени с различни полезни вещества.

b2ap3_thumbnail_kola.jpg

Апарат за вендузи – вендузите имат много положителни действия и се радват на все по-голяма популярност. Те се използват успешно за повишаване на защитните сили на имунната система, подобряване на цялостното състояние на организма, засилване на метаболизма, лечение на настинка, грип и болки в гърба, кръста, врата, раменете, и др. У нас най-често се използват силиконови вендузи, като оръжие срещу целулита и за намаляване на теглото.

Добре е с козметичното си студио да предлагате и маникюр и педикюр. Така ще можете да предложите по-комплексна грижа за външния вид на вашите клиенти. За да включите тези услуги, ще са ви нужни:

Стол за педикюр

UV лампа за маникюр

Ваничка за педикюр

Инструменти и аксесоари

Професионално оборудване за козметични салони на ниски цени ще намерите в Красота и Стил!

b2ap3_thumbnail_manikjur.jpg

Последно редактирано на
0
Тагове: козметика

Коментари

Маникюр