Съвети за подстригване и оформяне на брада

Публикувано от на в Фризьорство
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 9399
  • Докладвай за нередност

Брадата става все по-модерна, но за да бъде в добър вид, се нуждае от поддръжка. Ключът към добре изглеждащата брада е да се подстригва често и да се поддържа определената форма. Правилната подстрижа на брада изисква много добри умения, но с няколко прости съвети и техники, може да се постигне съвършенство. 

Ще са ви необходими следните инструменти

Както при косата, така и при брадата, трябва да използвате качествени и подходящи за целта инструменти, за да я оформите. За правилното стилизиране на брадата ще са ви необходими: 

- Бръснач/Тример: Той ще ви помогне да подстрижете правилно ръбовете и да контрирате брадата до съвършенство. 

- Гребен: Ако искате да оформите по-дълга брада, то тогава ще ви е необходим гребен. Разресването на брадата я прави по-податлива на оформяне. 

- Ножица: Ако брадата е прекалено дълга, то тогава не може да използвате тример, ще трябва да се доверите на ножиците, като чрез тях лесно ще оформите брадата.

Най-добрите практики за подстригване на брада  

При най-добрите методи за подстригване на брада има някои основни принципи за това как тя да изглежда добре. Те трябва да се спазват, без значение кой от методите използвате. 

• Преди да започнете процедурата, поставете топла кърпа върху брадата. Това позволява на космените фоликули да се отворят, което прави косъма по-мек и податлив на оформяне. Затоплянето помага и за предотвратяване на враснали косми. 

• Подстригвайте брадата влажна или суха, никога мокра. Това дава възможност за по-прецизно подравняване. Ако подстригвате брадата, докато е мокра, може да я скъсите прекалено много, тъй като косъмът е склонен да се свие. 

• Подстригването на брадата трябва да е както по посока на растежа на косъма, така и в обратна на растежа. 

o Понякога е необходимо да режете обратно на растежа на косъма, за да се получи по-последователно подкъсяване.  

• За постигане на правилни ръбове около мустака и шията, може да използвате тример или бръснач. 

• За да оформите мустаците, започнете от центъра към една от страните, след това се върнете пак към центъра и започнете да работите в другата посока. Ако ги оформите по права линия от едната страна към другата, това може да доведе до изкривяване на мустаците.

• Естествената линия на брадата, може да се постигне чрез подравняване по ръба, където тя изтънява на малко разстояние под брадичката. Ако брадата е твърде дълга, добра отправна точка за скъсяване е средата между долната част на брадичката и адамовата ябълка. 

• Поддръжката на брадата може да се извършва, когато тя стане твърде дълга или загуби формата си. Процедурите за оформяне може да са от един път седмично до веднъж месечно.

Метод ножица над гребен

b2ap3_thumbnail_HowToCutHairShaveDiagram3.jpgb2ap3_thumbnail_HowToCutHairShaveDiagram2.jpg

Поддържането на дълга оформена брада изисква баланс между двете страни на лицето. Методът на ножица над гребен е най-подходящия за поддържане на по-дългата брада. Ще преминем през основните стъпки: 

- Започнете от дясната страна. С помощта на голяма ножица и гребен скъсете брадата до желаната дължина. Режете максимално близо до контура на брадата. 

- Когато стигнете до брадичката, се позиционирайте така, че клиентът да е срещу вас и режете нагоре.

- В същата позиция може да започнете и подстрижката на мустаците. Използвайте гребен за дооформяне под ъгъл от 45 градуса и не забравяйте да почнете от центъра към краищата. За да оформите ъглите, използвайте бръснач или тример.

- Повторете горната стъпка, докато не стигнете до ъглите на устата. 

- Направете линията на устните. Тя трябва да бъде видима след оформянето на мустаците. 

- Оформете долната линия на брадата, по същия начин както при мустаците. 

- След това оформете линията на челюстта, като режете нагоре по посока растежа на косъма и едновременно следите контура на челюстта точно. Уверете се, че разстоянието е еднакво от двете страни.

- Следвайте същите стъпки и за правата линия на върха на бузите.

b2ap3_thumbnail_HowToCutHairShaveDiagram1.jpg

След оформянето на брадата, я измийте с шампоан и балсам и поставате масло за брада, което подхранва кожата. Хубаво е това масло да бъде втрито, още докато порите са отворени, за да се абсорбира по-добре.

Последно редактирано на

Коментари

Маникюр