Фотоепилацията – все така популярна и изключително ефективна

Публикувано от на в Козметични процедури
  • Размер на шрифта: По-голям Мо-малък
  • Преглежания: 582
  • Докладвай за нередност

Ефективни процедури за фотоепилация в Студио за красота „Женско царство“

Фотоепилацията е един най-ефективните методи за дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване и до днес продължава да бъде сред най-предпочитаните. Тази популярност е напълно заслужена, фотоепилацията дава впечатляващи и дълготрайни резултати. 

Действието на уредите за фотоепилация се основава на интензивна пулсова светлина. Тя се поглъща от меланина в косъма и се превръща в топлина, която достига до корена. В следствие фоликулът се нагрява и унищожава, като не се увреждат околните тъкани.

Един от най-големите плюсове на процедурата е, че е безболезнена. Усеща се само топлина. Друго основно приемущество е, че окосмяването се отстранява дълготрайно. 

Фотоепилацията може да се прилага върху всички части на тялото, като позволява да се третират както по-големи зони, така и по-малки, включително и лицето.

Имат ли значение цветът на косъмчетата и на кожата?

Фотоепилацията може ефективно да се прилага при хора с различен цвят на косъмчетата, както и на кожата. Трябва да се знае, обаче, че тези фактори все пак имат значение. Тъй като светлинните импулси се поглъщат от меланина в косъмчетата и когато те са по-светли, се повлияват по-трудно. Цветът на кожата има обратното влияние. Хора с по-тъмна кожа се подават по-трудно от фотоепилацията.

b2ap3_thumbnail_vectuslaserhairremoval.jpg

Има ли рискове и странични ефекти?

Процедурата има минимални рискове, като дори и евентуалните странични ефекти могат да бъдат обратими. След фотоепилацията може да се появи зачервяване, но то изчезва няколко часа след процедурата, като рядко остава до 2-3 дни. При много по-малко от случаите може да се образуват отоци или корички, като те също изчезват след няколко дни. Може би страничният ефект, който би се задържал за най-дълго време, е ако се появят кафяви петна (хиперпигментация), които се задържат до няколко месеца. Такива петна се появяват, когато не се използват продукти за защита от слънцето и кожата се излага на пряка слънчева светлина.

Фотоепилацията не бива да се прилага при бременни жени.

Продължителност и честота на процедурата

Колко ще продължи процедурата зависи от участъците, върху които се прилага. Съответно колкото по-голяма е зоната, толкова повече време ще отнеме манипулацията.

Относно броя на процедурите, средно са нужни между 8 и 10 сеанса. 

Една процедура не е достатъчна, тъй като космите имат фази на растеж, които се променят по различно време при отделните части на тялото. Фотоепилацията действа само на косъмчетата, които са в анагенна фаза - периодът, в който коренът на косъма е добре оформен. 

Интервалът между процедурите е от 1 до 3 месеца, като зависи от третирания участък и от промяната на фазите на растеж на косъма.

Счита се, че фотоепилацията е била успешна, когато 90% от косъмчетата са премахнати, а останалите 10% са станали по-тънки и по-светли.

Последно редактирано на
Тагове: епилация

Коментари

Маникюр